dimecres, 3 de febrer del 2016

Ritus, festes i peregrinacions


RITUS HINDÚS
  • Naixement: Un cop ha nascut el nen o nena és presentada a la deessa. A la boca del nen o la nena s'hi posa mel i mantega fosa, perque ells amb aixó, li posen una paraula a la llengua que es diu OM. Després de deu dies se li posa el nom en un cerimònia anomenada  namakarana. 



  • Majoria d'edat: Els nens que tenen dotze o divuit anys, participen a la cerimònia del "upanayana", se'l considera amb edat per aprendre més sobre la seva religió 



FESTES


  • Diwali: és una festa que  dura cinc dies i s'adora a la deessa Lakshmi. Abans de començar aquesta celebració la gent neteja i decora les seves cases perquè hi entrarà la dessa per beneir. La festa significa l'inici de l'any nou Hindú.
  • Dassehra: és una festa que celebra la victora de Rama a el gegant Ravano. És fan danses i obres de teatre. 
  • Holi:  aquesta celebració marca el començament de la primavera i es commemora la mort de Holika. El dia abans de la festa, es fan fogueres i cremen un ninot de holika. El dia de la festa, es llença aigua i tints de colors, recordant les entremaliadures i bromes que feia a l'altre gent.  


PEREGRINACIONS
  •  Maha Kumbha Mela:  és una peregrinació que es fa cada 12 anys quan la terra, el sol i júpiter s'alinien. El punt de trobava dels hindús es el riu Ganges, que es un riu sagrat. Alla s´hi banyen per purificar-se i netejar el seu esperit. 
                                         KUMBH MELA STILL 11

  • Benares: és una ciutat segrada, on es troba el riu Ganges. Els hindus i peregrinen com a mínim una vegada a la seva vida. Els hindus diuen que aquesta ciutat va creada per Shiva, i si peregrines, no et tornaràs a reencarnar.

                                         

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada