dimecres, 3 de febrer del 2016

Divinitats

SHIVA: el destructor o alliberador. Personifica els cicles de naixement, vida, mort i renaixement. Sol representar-se amb una figura impressionant de quatre braços, els cabells embolicat, una lluna al cap i una serp enroscada al coll. Siva té un tercer ull al front que simbolitza moltes coses.

Siva

VIXNÚ El déu que conserva i protegeix l'univers. Se li representa amb color blau i quatre braços que simbolitza que pot arribar als quatre racons del món. 

visnú

BRAHMA: és el déu creador que funda de nou l'univers cada cicle del món. Se li representa amb quatre caps simbolitzant que veu en totes les direccions.

Brama

GANESHA: És el déu amb cap d'elefant, fill de Shiva i Parvati, és molt popular entre tots els hindús. És el déu que elimina els obstacles. 

Ganesh

PARVATI: És la bella i dolça esposa que correspon al costat compassiu i benèvol de Siva.


HANUMAN: és el déu mico venerat pels hindús. És el fidel company del rei-déu Rama (un dels deu avatars de Vixnu).


DEVI: La Devi es relaciona amb l'energia de l'univers i amb la força creativa que porta la fertilitat a la terra.


KALI: Kali vol dir "la negra," és una de les deesses més terrorífiques. La seva pell és de color negre, porta un collaret de cranis, beu la sang dels dimonis i els mata. A les seves mans porta els caps de les seves víctimes i un dels que la mort i la destrucció. 





















SARASVATI: és la deessa de la saviesa, la paraula i les arts.


KRISHNA: .Krishna És una de les deïtats més destacades de l'hinduisme modern. Els déus volien destruir el terrible rei Kamsa i per aquest motiu va néixer Krishna com el vuitè fill de Devaki, germana del rei Kamsa


DURGA: l'esposa de Shiva, paraobtener prosperitat material, però Shiva l'ocupació en el seu servei sense deseomaterial.



LAKSMI: Com la deessa hindú de la bona fortuna, bellesa, gràcia i encant, que representa i és vista com la personificació de l'abundància, la prosperitat, la riquesa, el benestar i l'harmonia és reverenciada diàriament per milions de persones a tot el món . Està considera com una deessa universal. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada